Ausschachtung des Umfluterkanals (1911)
Przedstawia przekopywanie nowego ujścia opływu Motławy do Martwej Wisły w okolicy Gęsiej Karczmy. W tle widoczna budowa Mostu Siennickiego (Breitenbachbrücke), 1911 r.