Męskość, dojrzałość, ojcostwo w powieści drugiej połowy XIX wieku - Kralkowska-Gątkowska, Krystyna (1949-2010). (2011)
Słowa kluczowe: rodzina w literaturze, powieść polska.
Tytuł nagłówkowy.
Dostępny rownież online.
Streszczenie w języku angielskim oraz włoskim.
Keywords: Męskość (psychologia) -- w literaturze; Ojcostwo -- w literaturze; Powieść polska -- 19 w. -- tematy, motywy; Rodzina -- w literaturze