Aus Der Bücherei Herta Freyfrau v. Brusselle - Schaubeck Geb. Freyin Grote / M. K. - Kortmann, Martin (1874-1945) (1908)
W owalu postać kobieca w średniowiecznym stroju, po bokach tarcze herbowe. W otoku napis: Aus Der Bücherei Herta Freyfrau v. Brusselle - Schaubeck Geb. Freyin Grote. Inicjały artysty ryte w obrębie kompozycji.