[Afisz. Incipit:] Państwowa Organizacja Imprez Artystycznych Artos urządza ... Wesołą Majówkę ... / Państwowa Organizacja Imprez Artystycznych Artos. ([wydawca nieznany], 1953)
Afisz informujący o wydarzeniu, w którym udział wzięli: Janina Heine, Wanda Karasińska, Meda Tatarońska, Zenobia Łukawska, Irena Zagórska, Alicja Zychówna, Janina Guze, Mieczysław Tarnawski, Henryk Zienkiewicz, Eryk Kulm, Czesław Szewczyk, Zbigniew Piasecki, Jan Jurek. Teksty: Brzechwa, Fleszarowa, Gałczyński, Grodzieńska, Jurandot, Kern, Minkiewicz, Michotek. Muzyka: Lehar, Miłutin, Dunajewski, Siedoj, Czyżko, Sarasatti, Frimme, Poliakin, Mohr, Jurek, Piasecki. Kierownik artystyczny: Stanisława Fleszarowa, reżyser: Tadeusz Muskat.