Muzeum Narodowe w Gdańsku ma zaszczyt zaprosić na otwarcie wystawy [...] / Muzeum Narodowe w Gdańsku. (s.n.], 1988)
Wernisaż dzieł Mieczysława janikowskiego odbył się 7.01.1988 r. w Pałacu Opatów w Oliwie.