Blick auf Pfarrkirsche mit Frauengasse v. d. Sternwarte. - Louis Glaser (Lipsk). (Leipzig : Louis Glaser, 1898)
Przedstawia widok ogólny na kościół Mariacki i ulicę martiacką w Gdańsku z wieży Domu Przyrodników, około 1900 roku.
Tytuł i wydawca na stronie z ilustracją, data według działalności wydawcy i budowy karty pocztowej.
Keywords: Ulica Mariacka (Gdańsk, Polska) -- karty pocztowe; Karty pocztowe -- Polska -- Gdańsk; Bazylika Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny (Gdańsk, Polska) -- karty pocztowe; Gdańsk (Polska) -- 19 w. -- karty pocztowe; Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- karty pocztowe