Ex Libris Czesława Żyłowskiego - Nekanda-Trepka, Kazimierz (1918-1988).; Żyłowski, Czesław Kwiryn (1909-1982). ([S. l.], 1960)
Przedstawia widok na Łazienki Królewskie w Warszawie, na pierwszym planie łabędź pływający po stawie. Napis: Ex Libris Czesława Żyłowskiego. Sygn. aut. u dołu kompoz.
Na odwrocie pieczątka czerwonym tuszem z nazwiskiem aut., ołówkiem technika graf. i data.