Academic Search Complete - EBSCO Publishing ([Ipswich, MA] : EBSCO Publishing.)
Najcenniejsza i najobszerniejsza na świecie baza pełnych tekstów naukowych z różnych dziedzin. Oprócz pełnych tekstów udostępnia indeksy i streszczenia z czasopism i publikacji, takich jak monografie, raporty, sprawozdania z konferencji itd. W bazie zamieszczono materiały w formacie PDF, których zakres chronologiczny sięga roku 1887 roku. Większość pozycji pełnotekstowych została zapisana w formacie macierzystym PDF (z możliwością wyszukiwania).
Tyt. z ekranu informacyjnego bazy.
Dostęp do danych w bazie autoryzowany na podstawie IP komputera.
Opis na podst. stycz. 2010 (przeglądane luty 2012).
Stanowi odpowiednik bazy Academic Periodicals Collection wydawanej na CD.
Tryb dostępu: Internet.
Baza wielojęzyczna.
Keywords: Wydawnictwa elektroniczne