Neufahrwasser : Olivaerstrasse. (Verlag William Stobbies, 1900)
Przedstawia ulicę Oliwską w Gdańsku Nowym Porcie. Ujęcie ze skrzyżowania z ulicą Podjazd w kierunku wschodnim, po lewej widoczne nieistniejące dzisiaj kamienice i wieża budynku poczty, około 1903 roku.