Neufahrwasser : Olivaerstrasse. - Verlag William Stobbies ([Gdańsk] Neufahrwasser : Verlag William Stobbies, 1900)
Przedstawia ulicę Oliwską w Gdańsku Nowym Porcie. Ujęcie ze skrzyżowania z ulicą Podjazd w kierunku wschodnim, po lewej widoczne nieistniejące dzisiaj kamienice i wieża budynku poczty, około 1903 roku.
Keywords: Karty pocztowe -- Polska -- Gdańsk -- 1900-1945.; Nowy Port (Gdańsk, Polska ; dzielnica) -- 1900-1945 -- karty pocztowe