Muzeum Narodowe, elewacja wschodnia - Nowaliński, Karol (1935- ). (Gdańsk, 1987)
Przedstawia Muzeum Narodowe, ujęcie ze skrzyżowania ul. Toruńskiej i Rzeźnickiej, 1987 rok.
Data i tyt. na rewersie ręką fotografa.
Keywords: Muzeum Narodowe (Gdańsk) -- fotografie; Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Gdańsk (Polska) -- 1970-2000 -- fotografie