[Afisz. Incipit] Obwieszczenie. Przypominam ponownie właścicielom ... - Gdańsk (Polska). Zarząd Miasta; Gdańsk (Polska). Zarząd Miasta (Gdańsk : [wydawca nieznany], 1947)
Afisz informujący o obowiązku posypywania chodników przed domami piaskiem (popiołem, trocinami) podczas gołoledzi.
Pod tekstem: Prezydent m. Gdańska (-) Bolesław Nowicki. Gdańsk, dnia 27 grudnia 1947 r.
Dostępny również w formie elektronicznej.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- druki ulotne; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- źródła