Ex Libris L. Dvořáčková / Ct. Šťastný. - Šťastný, Ctibor (1884-1962) (1935)
Przedstawia wśród roślinności kilka grzybów, u dołu napis: Ex Libris L. Dvořáčková. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.