[Stan wojenny 1981] [Rozpraszanie demonstracji przez jednoski MO] / Fotografował Bogusław Nieznalski. - Nieznalski, Bogusław (1948-2014) (1981)
Przedstawia trzech demonstrantów z polską flagą stojących w mgle wywołanej gazem łzawiącym, w głębi widoczny tzw. "Zieleniak", 16 grudnia 1981 roku.