[Afisz teatralny. Incipit] Czar operteki Wesoła parada operetki, pieśni i tańca w 14-tu odsłonach. (Słupsk : [wydawca nieznany], 1947)
Afisz informujący o wydarzeniu, zorganizowanym przez Zrzeszenie Artystów Scen Operetki Warszawskiej i Krakowskiej. Gościnnie wystąpili: Wanda Pawlikowska, Edmund Wayda, prof. Adam Lenczowski, Alina Miszkiewicz.
Keywords: Życie artystyczne -- Polska -- 1945-1970.; Słupsk (Polska) -- 1945-1970 -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.