[Zdobienie porcelany w Lubianie] / fotografia M. Ryczkowski. - Ryczkowski, Marek (Miesięczna Kronika Fotograficzna. Województwo Gdańskie, 1979)
Przedstawia Krystynę Brzoskowską pracownicę Zakładów Ceramiki Stołowej Lubiana zdobiącą ręcznie talerz, 1979 r.