[Zdobienie porcelany w Lubianie] - Ryczkowski, Marek; Krajowa Agencja Wydawnicza (1974-2004). (Gdańsk : Krajowa Agencja Wydawnicza, 1979)
Przedstawia Krystynę Brzoskowską pracownicę Zakładów Ceramiki Stołowej Lubiana zdobiącą ręcznie talerz, 1979 r.
Opis pod zdjęciem: Zakłady Ceramiki Stołowej "Lubiana" w Lubianie, są producentem poszukiwanych talerzy, wazonów i innych wyrobów z porcelany. Na atrakcyjność tych wyrobów wpływa zdobienie ich wzorami kaszubskimi.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie opisu pod zdjęciem i przedstawienia.
Keywords: Fotografie -- Polska -- 1945-1990.; Porcelana -- Polska -- Łubiana -- fotografie; Łubiana (Polska, województwo pomorskie) -- 1970-200 -- fotografie