Ex Libris Dr J. Van Haute - Lasure, Frans (1933- ).; Van Haute, J. ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1979)
Na książce laska z wężem Eskulapa, obok dwie tarcze herbowe, w głębi świerki i zachodzące słońce. U dołu napis: Ex Libris Dr J. Van Haute. Sygnatura artysty monogram LF w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf autora.
Na odwrocie pieczątka z nazwiskiem artysty, data według działalności artysty i inwentarza zbioru ekslibrisów.
Keywords: Ekslibrisy lekarzy; Ekslibrisy -- Belgia -- 20 w