[Friedrich Wilhelm Kramp]itz ([Gdańsk, 1830)
Przedstawia portret w popiersiu niewidomego, XIX-wiecznego gdańskiego poety Friedricha Wilhelma Krampitza.
Aut. nieznany, brak sygn. Miejsce powst. i dat. na podst. biografii portretowanego.
Gdańsk i okolice 1793-1914. Miasto, ludzie, wydarzenia w rysunku i grafice. - Gdańsk, 2014
Keywords: Poeci niemieccy -- Polska -- Gdańsk -- 19 w. -- portrety