Ex Libris Krystyny Zbigniewa [Dolatowskich] / Dolatowski. - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001) (1960)
Przedstawia gałązkę kasztanowca z liściem i owocem, u dołu napis: Ex Libris Krystyny Zbigniewa. Sygn. aut. w obrębie kompoz. pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.