Ex Libris Andreae Ostrowski [Józef Gielniak]. - Gielniak, Józef (1932-1972) (1952)
Przedstawia mężczyznę siedzącego przy stole czytającego książkę, za nim powiększony fragment zdjęcia rentgenowskiego płuc, obok kopia posągu Wenus z Milo. Napis u góry: Ex Libris, u dołu: Andreae Ostrowski.