Ex Libris Andreae Ostrowski - Gielniak, Józef (1932-1972).; Ostrowski, Andrzej (lekarz). ([Kowary, 1952)
Przedstawia mężczyznę siedzącego przy stole czytającego książkę, za nim powiększony fragment zdjęcia rentgenowskiego płuc, obok kopia posągu Wenus z Milo. Napis u góry: Ex Libris, u dołu: Andreae Ostrowski.
Na odwrocie pieczątka z nazwiskiem aut. i symbolem techniki graf. Miejsce wyd. i data wg działalności aut.