Fogedgaard Helmer Ex Libris A. K. - Kalašnikov, Anatolij Ivanovič (1930-2007) (1960)
Przedstawia ułożone jedna na drugiej figury geometryczne, na szczycie których wieżyczka. U góry napis: Fogedgaard Helmer Ex Libris. Sygn. aut. w obrębie kompoz., ak 122.