Kontemplacja i działanie w teologii wyzwolenia / Karol Klauza. - Klauza, Karol (1947- ).
1. Aktualność problemu. 2. Podstawowe informacje o teologii wyzwolenia. 3. Praxis liberadora - praktyka wyzwalająca. 4. Kontemplacja w teologii wyzwolenia. 5. "Mistyk chrześcijański jest mistykiem zaangażowania" - próby uzgodnień.