Dr Stanisław Aulich Ex Libris 22.10.1964 / A. Bortowski. - Bortowski, Andrzej (1938- ). (1964)
Ułożone pionowo prostokątne bryły, u dołu napis: Dr Stanisław Aulich Ex Libris 22.10.1964. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.