Gdańsk zimą - Szwarc, Stanisław (1880-1953). ([Gdańsk], 1931)
Przedstawia fragment Długiego Pobrzeża w Gdańsku nad Motławą z budynkiem bramy Wielki Żuraw pod śniegiem.
U dołu kompozycji ołówkiem tytuł, technika, sygnatura autora i data. Miejsce powstania według działalności autora.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce