Ex Libris Mgr Kazimierz Junosza Szaniawski [Zbigniew Dolatowski]. - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001) (1968)
Przedstawia tarczę herbową z barankiem, zamiast korony korzenie drzewa z liśćmi. Napis u góry: Ex Libris, wokół tarczy: Mgr Kazimierz Junosza Szaniawski. Sygn. aut. w obrębie kompoz., u dołu autograf aut. i data 68.