Christophorus Gottvald M. D. Phys. Civ. Gedan. / Edelinck. - Edelinck, Gérard (1640-1707) (1690)
Przedstawia portret gdańszczanina Krzysztofa Gottwalda (1636-1700), na tle biblioteki, siedzącego przy stole, z piórem i papierem w rękach.