[Fosylia I] - Argasińska-Łozińska, Barbara (1934-2016). ([Gdynia], 1966)
Kompozycja abstrakcyjna nawiązująca do skamielin.
Tyt. wg księgi inwentarzowej, miejsce wyd. wg biogramu aut. Sygn. aut. i data zapisana czarnym tuszem w prawym dolnym rogu kompozycji.
Wymiary: arkusz 49,8 x 35 cm, kompozycja 44,9 x 35 cm.