Langgarter Wall links nach dem Schlachthof hin ([S. l.], 1912)
Przedstawia wschodnie obwarowania miasta, bastiony Lew i Jednorożec z ul. Długa Grobla, w kierunku płn., 1912 r.
Tyt. i data: 28. 1. 1912 ołówkiem na rewersie, tam też dalsza część opisu: Stand: Alte Häuser Bastion Löwe. Ansicht: Wallstraße nach dem Bastion Einhorn sehend.
Fot. Gd.
Keywords: Fortyfikacje -- Polska -- Gdańsk -- fotografie; Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- fotografie