[Kapitan Krystyna Chojnowska-Liskiewicz odbiera nagrodę "Srebrnego Sekstansu"] - Kanicki, Paweł (1945- ).; Krajowa Agencja Wydawnicza (1974-2004). (Gdańsk : Krajowa Agencja Wydawnicza, 1979)
Przedstawia Krystynę Chojnowską-Liskiewicz odbierającą nagrodę "Srebrnego Sekstansu", marzec 1979 r.
Opis pod zdjęciem: Już dziesiąty raz wręczone zostały najwyższe nagrody żeglarskie za osiągnięcia minionego roku. Laureatem "Srebrnego Sekstansu" została kapitan Krystyna Chojnowska-Listkiewicz.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie opisu pod zdjęciem.
W opisie pod zdjęciem błedny zapis nazwiska: Chojnowska-Listkiewicz.
Keywords: Chojnowska-Liskiewicz, Krystyna -- (1936-2021) -- fotografie; Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Żeglarstwo -- Polska -- 1945-1990 -- fotografie; Nagrody i wyróżnienia sportowe -- Polska -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1970-2000 -- fotografie