[Entwurf für den Bau eines Theaters auf dem Holtzmarkt] - Held, Carl Samuel (1766-1845). ([Gdańsk : s.n., 1797)
Przedstawia projekt wstępnej lokalizacji teatru na Targu Drzewnym w Gdańsku.
Tyt. wpisany na odwrocie arkusza. Określenie aut. na podst. podobnych jego prac. Miejsce powstania i data wg działalności aut., tematu i historii procesu budowlanego teatru.
Gdańsk i okolice 1793-1914. Miasto, ludzie, wydarzenia w rysunku i grafice. - Gdańsk, 2014