Znaki miłosierdzia w pracach generacji polskich pozytywistów : wybrane aspekty / Beata K. Obsulewicz. - Obsulewicz-Niewińska, Beata
Słowa kluczowe: miłosierdzie, pozytywizm polski, literatura XIX/XX wieku, dobroczynność, motywy teologiczne w litaraturze, poblematyka etyczno-moralna w literaturze.