Znaki miłosierdzia w pracach generacji polskich pozytywistów : wybrane aspekty - Obsulewicz-Niewińska, Beata (2018)
Słowa kluczowe: miłosierdzie, pozytywizm polski, literatura XIX/XX wieku, dobroczynność, motywy teologiczne w litaraturze, poblematyka etyczno-moralna w literaturze.
Tytuł nagłówkowy.
Bibliografia na stronach 242-245.
Streszczenie angielskie.
Keywords: Miłosierdzie -- w literaturze; Literatura polska -- 19 w. -- tematy, motywy; Pozytywizm -- Polska