Viele erlagen auf der Flucht - Gräbner, Ottokar (1904-1972). ([Kochel am See], 1952)
Przedstawia grupę uciekających Żydów i wóz konny na dalszym planie.
U dołu pod kompozycją ołówkiem tytuł, sygnatura autora i data.
Miejsce powstania według działalności autora.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 1945-1990.