Odpis abo Wiadomość pewna na opaczne nowin płonnych udanie, Roku 1627. - Rossowski, Jan ( -przed 1634) (Jan Rossowski?, 1627)
Dotyczy sprostowania wiadomości o pertraktacjach Zygmunta III z Gustawem Adolfem i zamierzonej koronacji królewicza Jana Kazimierza.