[Afisz teatralny] : [Inc.:] Heute Freytag den 11ten März wird durch die von Sr. Königl. Maj. v. Preußen allergnädigst generalprivilegirte West-Preußische deutsche Schauspieler Gesellschaft der Geschwister Schuch aufgeführet werden: Oberon, König der Elfen. Ein romantisches Singspiel in 3 Aufzügen, von Friederike Sophie Seyler [...]. ([Gdańsk : s.n., 1802)
Afisz przedstawienia "Oberon, König der Elfen" F. S. Seyler z muzyką C. M. Wielanda i C. D. Stegmanna.
Tytuł nadany przez katalogującego.
W górnej części afisza wizerunek orła pruskiego.
Miejsce na podst. treści afisza, data na afiszu dopisana ręcznie: 1802.
Wyk.: West-Preußische deutsche Schauspieler Gesellschaft der Geschwister Schuch.
Keywords: Wieland, Christoph Martin -- (1733-1813).; Hensel, Sophie Friederike -- (1737-1789).; Stegmann, Carl David -- (1751-1826).; Stadttheater (Gdańsk) -- historia; Teatry -- Polska; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w