Ex Libris Stanisław Michel Stryjec. - Stryjec, Ryszard (1932-1997) (1972)
Przedstawia gryfa, którego tylne nogi oparte są na bloku kamiennym z datą 1972. Napis u góry: Ex Libris, u dołu: Stanisław Michel. Pod kompoz. ołówkiem autograf aut.