M. Martinus Statius A.D. D. Iohan. Gedani Per. SS. Annos Ecclesiastes Emeritus Ae.T. 64. / I. B. Paravicinus. - Paravicini, Johann Baptista (1634-ok. 1676) (1655)
Przedstawia portret w ujęciu 3/4 w bogatym obramieniu kartuszowym gdańskiego teologa Martina Statiusa (1589-1655).