[Afisz teatralny. Incipit:] Wesele oraz Wyzwolenie w uroczystym przedstawieniu 15 I 1969 ... - Teatr Narodowy (Warszawa ; 1954- ). (Warszawa : Teatr Narodowy, 1969)
Afisz informujący o przedstawieniu w 100 rocznicę urodzin Stanisława Wyspiańskiego.
Keywords: Wyspiański, Stanisław -- (1869-1907).; Teatry -- Polska -- Warszawa -- 1945-1970 -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.