Pavel Vodehnal Ex Libris / TT. - Tuszewski, Tadeusz (1907-2004) (1951)
W owalu wazon z rośliną, za nią figurka koziołka, u góry półkolisty napis: Pavel Vodehnal, u dołu w półkole napis: Ex Libris. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.