[Podwale Grodzkie - Gdańsk] / fotograf Janusz Uklejewski. - Uklejewski, Janusz (1925-2011) (1960)
Przedstawia widok ogólny Gdańska, widok z Podwala Grodzkiego w kierunku centrum, widoczny wylot ulicy Rajskiej, w głębi budynek biurowca przy ulicy Heweliusza, około 1970 roku.