Ex Libris Helenae Forsmann E. Krahl. - Krahl, Ernst August (1858-1926) (1904)
W prostokątnej ozdobnej ramce z plecionkowym ornamentem półka z książkami,a nad nią widok placu miejskiego z pomnikiem. U dołu w ramce napis: Ex Libris Helenae Forsmann. Sygn. aut. w obrębie kompoz.