Ex Libris Czesław Janicki - Tłomakowski, Janusz (1896-1980).; Janicki, Czesław (1926-2012). (1972)
Na przedstawieniu: na otwartej książce siedzi szczur gryzący gęsie pióro, napis: Ex Libris Czesław Janicki.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko artysty. Data według inwentarza zbioru ekslibrisów PAN BG.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1990.