Zenon Guldon, Lech Stępkowski, Z dziejów handlu Rzeczypospolitej w XVI-XVIII wieku. Studia i materiały, Wyższa Szkoła Pedagogiczna w Kielcach, Kielce 1980, s. 332 / Jan Baszanowski. - Baszanowski, Jan (1943-1989) ([Gdańskie Towarzystwo Naukowe. Wydział I Nauk Społecznych i Humanistycznych], 1983)
Recenzja książki: Z dziejów handlu Rzeczypospolitej w XVI-XVIII wieku : studia i materiały / Zenon Guldon, Lech Stępkowski. Kielce, 1980.