"Błogosławieni, którzy cierpią prześladowanie dla sprawiedliwości, albowiem do nich należy królestwo niebieskie" (Mt 5, 10) - Witaszek, Gabriel (1951- ). (1997)
1. Doświadczenia pierwszych chrześcijan. 2. Prześladowania za sprawiedliwość. 3. Kazanie na Górze wielką kartą życia chrześcijańskiego.
Tytuł nagłówkowy.