Ex Libris Alfred Legler [Cl. Naumann]. - Naumann, Cl (1912)
Przedstawia narciarza na tle zimowego górskiego krajobrazu. Nad wyobrażeniem napis: - Auf Den Bergen Ist Freiheit -, u dołu napis: - Ex Libris - Alfred Legler -.