Ex Libris Alfred Legler - Naumann, Cl.; Legler, Alfred ([Dresden, 1912)
Przedstawia narciarza na tle zimowego górskiego krajobrazu. Nad wyobrażeniem napis: - Auf Den Bergen Ist Freiheit -, u dołu napis: - Ex Libris - Alfred Legler -.
Na odwrocie ołówkiem uwaga: Vierfarbenholzschnitt von Cl. Naumann, Dresden 1912.