[Ul. Katarzynki przy kościele św. Katarzyny w Gdańsku] Sch. - Schönborn, Bronisław Waldemar (1909-1971) (1938)
Przedstawienie nieistniejącej obecnie zabudowy północnej pierzei w miejscu dzisiejszej ul. Katarzynki w Gdańsku. Na pierwszym planie domy przy St. Katharinenkirchenstieg, w głębi prostopadła do w/w ul. St. Katharinenkirchhof.