Gdańsk Wielki Młyn z 2 poł. XIV w. / fot. K. Jabłoński. - Jabłoński, Krzysztof (1930-2014) (Biuro Wydawniczo-Propagandowe RSW Prasa-Książka-Ruch, 1973)
Przedstawia Wielki Młyn w Gdańsku, widok z przylegającego do niego skweru, ok. 1975 r.